Zet je leven in het teken van iets moois, een doel (1 van 3)

Loslaten. Soms is loslaten nodig om nieuwe kansen en mogelijkheden op je pad te laten komen. Het leven is een reis. Dit is de eerste blog van een drieluik. Een drieluik waarin ik jullie meeneem op de reis van mijn leven. Een reis zonder einddatum die in januari 2020 begon. Dit eerste deel gaat over loslaten, voelen, leren, durven en gewoon doen!

Loslaten deed ik in januari 2020, toen ik na 17 jaar stopte met werken in de zorg. Het loslaten hiervan heeft gezorgd voor meer ruimte om nieuwe dingen te creëren. Naast werken in de zorg ben ik in 2006 gestart met mijn eigen medisch pedicure praktijk. Deze is in de loop der jaren flink gegroeid, hier haal ik nog dagelijks veel voldoening uit. Toch bleef er iets knagen. Ik vind het waardevol om te blijven groeien, te denken in mogelijkheden en kansen. Ik kon mijn creativiteit niet kwijt, mijn passie voor creëren, interieur en styling. Dus ging ik op zoek naar mijzelf. Ik deed trainingen om te leren gaan met AD(H)D, deed een job coaching traject, een cursus fotografie, een Instabranding training en startte een opleiding voor interieurstylist. Ik ontmoette ontzettend veel leuke en creatieve mensen en 2020 bleek een jaar vol waardevolle wijze lessen en daar ben ik enorm dankbaar voor.

Creativiteit is het resultaat van een ontspannen geest.


Steenrijk, Straatarm

Stil zitten kan ik niet. Ik hou van verandering en afwisseling. Ik ben altijd in voor iets nieuws. Toen wij eind 2020 benaderd werden via Instagram om mee te doen aan het SBS6 programma Steenrijk, Straatarm schrokken wij hier in eerste instantie wel van. Onze eerst reactie was: zijn wij steenrijk dan? Maar toen ons werd uitgelegd dat het vooral gaat om iets moois te kunnen betekenen voor een minder bedeeld gezin keken we heel anders tegen het programma aan. We sprongen in het diepe en gingen er met ons hele gezin voor.

Wat is steenrijk? Toch hield de gedachte steenrijk vs. straatarm ons allemaal bezig. Met de kids aan de buis gekluisterd, kijkend naar een aflevering van steenrijk, straatarm, kwamen er allerlei emoties los. We gingen er anders naar kijken, want wat is de definitie van steenrijk? Wij zijn helemaal niet steenrijk, maar we voelen ons wel rijk omdat we geen geldzorgen hebben. Wij vinden onze rijkdom niet zozeer in het geld dat wij op de bank hebben staan, maar meer in het geluk van samenzijn in goede gezondheid. Dat we mooie herinneringen kunnen maken en iets kunnen bijdragen aan de kwaliteit van het leven van de mensen om ons heen. Want dat is uiteindelijk het alle belangrijkste. Het feit dat wij boodschappen en kleding kunnen kopen, dat we op vakantie kunnen zonder na te hoeven denken of we het kunnen betalen, is in onze ogen natuurlijk ook rijkdom.

Een bijzondere ervaring

Meedoen aan Steenrijk, Straatarm heeft onze ogen geopend. Wij zijn dankbaar dat wij de kans hebben gekregen om een gezin in financiële problemen een fijne week te geven. Wij, en ook het andere gezin, zijn een bijzondere ervaring rijker en dat is waar het in dit programma om draait. Wij zijn dankbaar dat wij onze kinderen deze ervaring mee hebben mogen geven. Dat we ze hebben kunnen laten zien dat niet alles altijd vanzelfsprekend is. Er kwamen veel gesprekken los over het leren omgaan met geld. Dat je soms keuzes moet maken en dat je ook spijt kunt hebben van een aankoop. En bovenal dat je hier iets van kunt leren. Het is een wijze les en een ervaring die ons het hele leven bij blijft.

Ontsnappen aan geldzorgen

Door onze deelname kon het gezin even aan hun (geld)zorgen ontsnappen. Ook zij hebben een mooie week gehad die ze nooit meer zullen vergeten. Wij hebben deze mensen in ons hart gesloten en altijd contact gehouden met de wetenschap ooit nog iets voor ze te kunnen betekenen.


Huis onder handen

In de week voor de uitzending ontstond het idee om in het voorjaar van 2021 het huis in Maastricht van het “Straatarme’ gezin onder handen te nemen. Zoals je in de aflevering hebt kunnen zien, begon het toen al te kriebelen.
We hebben en houden contact met het andere gezin. Een week voor de uitzending hebben we uren met elkaar aan de telefoon gezeten. We hebben gevraagd hoe ze het zouden vinden als wij hun huis een make-over zouden geven. Hun reactie was positief. Toen we vrienden ons plan vertelden waren ze zo enthousiast dat ze ons hierbij graag willen helpen. En zo hebben we plannen gemaakt om samen met onze vrienden het huis in Maastricht onder handen te nemen. We hopen daarmee rust en ruimte te brengen in het huis, zodat het gezin een positieve boost krijgt voor de toekomst.


Na de uitzending hebben we meerdere keren telefonisch contact gehad om Anton en Danielle een soort van te coachen. Met de bedoeling om in de lente naar ze toe te gaan moest er natuurlijk wel het een en ander gebeuren in hun huis. Het huis stond vol met dierbare herinneringen en een verzameling van allerlei spullen. De vraag vanuit hun kant was of wij een rode bak konden regelen. Naar onze mening zouden zij beter gebaat zijn door de spullen zelf te verkopen en een nieuw plekje te geven. En echt, ik ben super, super, maar dan ook super trots op ze met alles wat ze in de afgelopen maanden hebben gedaan! Je kent het huis gewoon niet weer! Ze zijn met man en macht aan het opruimen gegaan. Bloed, zweet en tranen zal het hebben gekost. Ik vind het echt helemaal geweldig! En niet alleen binnen het huis maar ook de tuin heeft Anton aangepakt! Werk van een echte hovenier! Fantastisch mooi geworden. Heel mooi om te zien hoe ze al een positieve boost hebben gekregen. En hoe mooi is het dat wij het plaatje af mogen maken!


Aankomend weekend is het dan zover en gaan we met 12 man richting Maastricht voor de make-over van het huis van Anton en Danielle.
Maar dat wij dit nu af mogen maken, met een team van vrienden, is toch te gek?!


Hoe wij rust en ruimte brengen in het huis in Maastricht, zodat het gezin een positieve boost krijgt voor de toekomst, lees je in mijn volgende blog.

Categorieën: Blog

×