Op naar weer een nieuw avontuur; Maastricht (2 van 3)

Dit is het tweede blog van een drieluik waarin ik jullie meeneem op een deel van de reis van mijn leven; het vervolg van de uitzending van Steenrijk, Straatarm. Een avontuur dat eind 2020 begon. Mijn eerste blog lees je hier. Dit keer gaat het over de voorbereidingen van de make-over bij Anton en Daniëlle thuis in Maastricht.

Plannen maken

Het was op 20 januari dat onze aflevering van Steenrijk, Straatarm werd uitgezonden. Zoals je in mijn eerste blog leest, ontstonden er na de uitzending, afgelopen voorjaar, concrete plannen om het huis van Anton en Danielle uit Maastricht, het ‘Straatarme gezin’, onder handen te nemen. Er is daarna tussen ons veel contact geweest.

Eigenlijk begonnen de plannen al eerder, want een week voor de uitzending hebben wij ze namelijk al gevraagd hoe ze het zouden vinden als wij hun huis een make-over zouden geven. Hun reactie was gelukkig positief. Toen we onze vrienden over dit plan vertelden waren ze meteen enthousiast en boden ze aan ons hierbij te helpen. Gelukkig, want deze hulp hebben we hard nodig omdat we ze zo graag willen verrassen met een make-over van meerdere kamers in huis. We hebben samen plannen gemaakt en vanuit ons netwerk mensen en bedrijven benaderd. Ik ben enorm dankbaar dat we binnen no-time ontzettend veel materialen gesponsord hebben gekregen.

Ubuntu: I am because we are “If you want go fast, go alone. If you want to go far, go together”.

We hopen met de make-over rust en ruimte te brengen, zodat het gezin een positieve boost krijgt voor de toekomst. Doordat we de laatste maanden veel contact met ze hadden, hebben we ze als het ware gecoacht om zo tot een mooi, haalbaar en praktisch plan te komen. We hebben aangegeven dat we in de lente zouden starten met de make-over. Maar dan moest er voor de tijd natuurlijk nog wel het een en ander gebeuren in hun huis.

Een verzameling van spullen

Soms is loslaten nodig om nieuwe kansen en mogelijkheden op je pad te laten komen.
Het huis stond vol dierbare herinneringen, een verzameling van allerlei spullen waarvan het moeilijk is om afstand van te nemen. Anton vroeg of wij een container wilden regelen zodat ze het overschot aan spullen zo kwijt konden. Wij vonden het een beter idee dat ze hun spullen zelf zouden gaan verkopen of weggeven. Zo krijgen dierbare spullen een mooi nieuw plekje.
Ze zijn samen hard aan het opruimen gegaan. En naast het huis, heeft Anton ook nog eens de tuin aangepakt! Heel mooi om te zien hoe ze dit alles een positieve draai hebben gegeven. En echt, wij zijn supertrots op alles wat ze in de afgelopen maanden hebben gedaan! Je kent het huis gewoon niet weer!


Moodboard

Om Anton en Daniëlle nog beter te leren kennen en om erachter te komen wat ze mooi vinden vroeg ik ze een moodboard te maken op Pinterest. Naar aanleiding hiervan heb ik een afbeelding gekozen en een plan bedacht. Ik heb een moodboard gemaakt dat een impressie geeft van welke kleuren we gaan gebruiken. In het kleurenpalet zitten verschillende groene en blauwe tinten. Maar ook oker en bruin. Hierbij heb ik rekening gehouden met de meubelen die moesten blijven. Ontzettend leuk om de enthousiaste reactie hierop te zien.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Om de make-over in een weekend uit te voeren is er heel wat voorbereiding nodig geweest. We hebben natuurlijk heel wat spullen nodig en dit allemaal bij elkaar gezocht. Maar ook een planning van de werkzaamheden hoort hierbij. Wie doet wat wanneer, hoe werken we zo efficiënt mogelijk zodat we zoveel mogelijk kunnen doen? Dankbaar zijn we voor de vrienden die zijn mee geweest om te helpen bij de uitvoering!


Bij het vertellen van het doel kregen we zoveel positieve reacties, echt helemaal geweldig! Van verschillende bevriende plaatselijke ondernemers hebben we een financiële bijdrage gekregen. Mede door Progeto BV kon het gezin naar een vakantiepark terwijl wij aan het klussen waren. Van verschillende bedrijven kregen we veel van de benodigde spullen gesponsord. Zo kregen we van Straatman Makelaardij de nieuwe laminaatvloer. Plinten en benodigdheden kregen we van Hubo Losser. De verfmaterialen van Van Mook Schilderwerken en Manna uit Enschede. Ik kon voor accessoires terecht bij kringloopwinkels Het Goed in Enschede en de Beurs in Oldenzaal. De eetkamerstoelen komen van Van Gils Woonboulevard in Oldenzaal

Wat fijn dat iedereen het gezin waarvoor de make-over bedoeld was en ook ons, zo’n warm hart heeft toegedragen. Heel erg bedankt daarvoor!


We vertrokken op 18 juni naar Maastricht voor de make-over van Anton en Daniëlle. Ik deel op Instagram meer over deze reis die we samen met onze vrienden hebben gemaakt. Ik zou het ontzettend leuk vinden als je me daar gaat volgen. En als je vragen hebt of tips, let me know!


In deel drie zal ik mijn verhaal over de make-over zelf vertellen, het resultaat laten zien en natuurlijk de reactie van het gezin!

Categorieën: Blog

×