Op naar weer een nieuw avontuur (3 van 3)

Soms is loslaten nodig om nieuwe kansen en mogelijkheden op je pad te laten komen. Ik zie het leven als een reis. Dit is de derde blog van een drieluik waarin ik het vervolg van de uitzending van Steenrijk, straatarm met je deel. Een avontuur dat eind 2020 begon. Mijn tweede blog lees je hier. Dit derde deel gaat over het weekend van de make-over bij Anton en Daniëlle in Maastricht.


Een kleine smalle woonkamer inrichten | Praktische en sfeervolle tips

Een smalle woonkamer inrichten dat zowel rust en ruimte uitstraalt? Hoe pak je dat nou aan? In deze blog deel ik styling tips!

Ja, en dan is het zover! Het weekend van de make-over! Het opnieuw inrichten herorganiseren en afstlylen van de woning. Super spannend voor mij maar nog veel spannender voor Anton, Danielle en de kids. Zo spannend dat ze er niet van konden slapen.
In deze blog: Zet je leven in het teken van iets moois, een doel. (deel 1 van 3) vertel ik hoe deze make-over tot stand is gekomen. Vorige week deelde ik deze blog Op naar weer een nieuw avontuur, Maastricht. (deel 2 van 3) en vertel ik over de voorbereidingen van de make-over bij Anton en Daniëlle thuis in Maastricht. Het vervolg van de uitzending van Steenrijk, Straatarm.

Met een grote aanhanger vol klusbenodigdheden vertrokken we richting Maastricht. Met alle vrienden die mee waren om te klussen stonden we op een camping. Want ja, wij moesten natuurlijk ook een plek hebben om te overnachten. Nadat we de tenten hadden opgezet was het tijd voor de sleuteloverdracht. Voor het gezin hebben we een weekendje in een vakantiepark aangeboden gekregen, echt zo fantastisch!
Wel heel bijzonder om weer in het huis te zijn en het ziet er nu ook zo anders uit! Zoveel voorwerk hebben ze al verricht! Super natuurlijk want zo kunnen we direct beginnen!
Natuurlijk was er de vraag aan Anton en Danielle: zijn er dingen waarvan je zeg, dit mag er wel uit maar dit moet perse blijven.

We hebben in korte tijd veel werk verricht. De lege woonkamer, de slaapkamer van de jongens en de master bedroom kregen een opfrisbeurt. Er werd nieuw laminaat gelegd, veel muren werden gesausd of behangen, gordijnen werden vervangen en het geheel werd gestyled met accessoires.


Kleur

Aan de verf! De intentie is om rust en ruimte te creëren in de woning.

Zoals ik al heb verteld in het 2e blog gaan we aan de slag met kleur en daarvoor heb ik een kleurrijk plan bedacht. Kleur kan namelijk heel veel doen voor een ruimte, zonder dat je verder al te veel hoeft te veranderen. En dat gaan we doen met groene en blauwe tinten. Om de rust te bewaren en de woonkamer optisch groter te laten lijken heb ik ervoor gekozen om de wanden in de woonkamer in een mooie frisse kleur te sausen; Tranquil Dawn. Wanneer je de muren een kleur geeft kan de ruimte kleiner ogen. Maar als je voor een neutrale kleur gaat zoals deze licht grijs/ groene kleur heeft dat niet zoveel effect. Wel ziet het er sfeervol uit.

Een statement piece

Een statement piece is een fijne manier om de aandacht naar een punt te brengen. Dat punt is het uitgangspunt voor de rest van het interieur en geeft de woonkamer daarmee gelijk een stijlvolle look. Ik heb gekozen om hiervoor een mdf-plaat te behangen met dit mooie behang van living walls cologe. De kleuren komen echt fantastisch uit in combinatie met de kleur op de wand. Behangen op een wandpaneel is dé oplossing als je niet aan één printje wil vastzitten. Zo kun je eens een keer wisselen van een printje en creëer je makkelijk een ander sfeer in een ruimte.

Om eenheid te krijgen was het de bedoeling om de mooie laminaatvloer in de woonkamer en de keuken door te laten lopen. Maar tijdens de voorbereiding troffen Anton en Danielle een hele mooie tegelvloer aan in de keuken! Super leuk natuurlijk! En het past perfect in het plaatje. Niets meer aan doen!
De woonkamer van Anton En Danielle is vrij smal. Daarom heb ik ervoor gekozen om de laminaatvloer in de woonkamer in de breedte te leggen. Zo kun je de woonkamer breder laten lijken. Het is een mooie lichte vloer van Berry Alloc.

Plinten

Plinten zorgen voor de afwerking van de vloer tegen de muur. Daardoor spelen plinten en juist ook de kleur van de plinten een rol in het optisch effect. Tevens houden ze de kamer netjes door er de kabels achter te verbergen. Bij Hubo bouwmarkt Losser mochten we plinten ophalen en kregen we verf zodat we de plinten konden verven in dezelfde kleur van de wanden.


De styling

Zo, de basis is gelegd. Het plafond, de wanden en vloer zijn klaar! Nu kan de woonkamer worden ingericht. Zoals ik eerder al benoemde, het doel van de make-over is vooral om orde, rust en ruimt te creëren in huis. Tijdens de uitzending kon je zien dat er overal wel iets stond in de kamer. Veel mensen zijn geneigd om in een smalle woonkamer al het meubilair tegen de wanden te zetten. Zo lijkt het dat je meer loopruimte hebt maar zo loopt ook alles in elkaar over.
Juist door aparte hoekjes te creëren lijkt de woonkamer breder en knusser. Het is de kunst van het weglaten. Stel je zelf de vraag: Wat heb ik echt nodig in een ruimte?
Het kleurenpalet heb ik verdeeld over de verschillende lagen in het interieur: de wanden, de meubels en de accessoires. Dit zorgt voor eenheid en balans.


De bank

De bank maakt deel uit van een groter geheel: de woonkamer.
Door in je sofa styling rekening te houden met de rest van je interieur kun je zo mooi alles naar elkaar toetrekken. Zo zie je dat de kleur van de bank weer terug komt in het behang. Kies accessoires voor je bank in de kleur die je ook weer terug laat komen in de andere accessoires in de woonkamer voor een harmonieus effect. Door de hoekbank deels in de ruimte te zetten oogt dit ook weer ruimtelijker.

Ruimtelijk effect van een Spiegel

Spiegels mogen ook echt niet ontbreken in een kleine woonkamer. Spiegels weerkaatsen het zonlicht en laten de ruimte optisch groter lijken. Bij Kringloopwarenhuis het Goed Enschede vond ik deze fantastische Spiegel. Wat ik zo mooi vind aan deze spiegel is dat het een lijst heeft waarin de kleuren van het kleurenpalet met pauwen details terug komt. Zo mooi!

Nieuwe eettafel, nieuwe stoelen

In de week voor de uitzending ontstond het idee om in het voorjaar van 2021 het huis in Maastricht van het “Straatarme’ gezin onder handen te nemen. Zoals je in de aflevering hebt kunnen zien, begon het toen al te kriebelen. Van het bedrag dat we kregen, honderd euro, wilden we vijftig euro overhouden om iets mooi te kunnen doen voor het gezin. Omdat tijdens de opnames van de aflevering alle winkels dicht zaten in verband met de lockdown, hadden we alleen de mogelijkheid iets te zoeken via marktplaats. We vonden een mooie stijlvolle ronde tafel. De ronde eettafel is ruimte besparend, heel fijn als je niet zo’n grote woonkamer hebt. Het mooie van deze eettafel is dat je er nog een extra deel tussen kan zetten. Als je lekker wilt knutselen of er komen gasten kan je de tafel groter maken! Ik vind een ronde tafel vooral erg gezellig.
En bij een “nieuwe” tafel horen nieuwe stoelen! Bij het kiezen van eetkamerstoelen heb ik gelet op het kleurenpalet van de woonkamer. Ik schreef het hierboven al, het is goed om de kleuren uit het kleurenpalet goed te verdelen over de ruimte. Ik koos voor deze mooie velvet groene eetkamerstoelen die ik vond bij Van Gils woonboulevard.

Gordijnen

Voor het grote raam partij vond ik hele mooie licht beige (top-bottom) gordijnen. Door middel van gordijnen van plafond tot vloer creëer je een verticale lijn en een meer ruimtelijk effect. De gordijnen zijn licht doorschijnend dat zorgt voor privacy en het zorgt ervoor dat er voldoende daglicht binnenkomt.

Thuiskomen

Vrijdagmiddag begonnen, zaterdag van 9.00 tot 22.00 doorgewerkt. Zondag om 12.00 moest het klaar zijn.
We hebben het gezellig gehad en echt knetterhard gewerkt met elkaar! Supertrots op! Het resultaat mag er zijn, ik ben tevreden. En natuurlijk zijn we allemaal ontzettend benieuwd naar de reactie van het gezin. Zullen ze er blij mee zijn?
De finish in touch, kaarsjes aan, nog snel even met de dweil erdoor. En dan, een spannend moment!
Danielle: “We hebben erg genoten van het vakantiepark. De kinderen hebben gezwommen in het meer en we hebben lekker gewandeld. We hebben fijn kunnen ontspannen, even geen stress en zorgen. En toen we thuiskwamen met klamme handen, zo overweldigend allemaal, zoveel mensen! Mooie stoelen, de spiegel, de vloer, ik wist niet waar ik moest kijken. Ook de slaapkamer, wauw, romantisch. En wat een ruimte, niet te geloven hoe mooi allemaal! Heel veel dank voor het voltallige team!”


Geweldig! Daar wordt je toch gelukkig van!
Met een voldaan en goed gevoel kan ik dit bijzondere project afsluiten. Ik ben echt heel dankbaar dat wij dit hebben kunnen doen voor het gezin. Hopende dat ze vanuit rust en ruimte positief verder de toekomt in kunnen.


Geluk hangt niet af van wat je kunt krijgen, maar ook van wat je kunt geven.


Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan vindt. Wil je meer zien van dit project? Op Instagram @stylestwanderlust deel ik ook veel foto’s en stories.

Wat fijn dat iedereen het gezin waarvoor de make-over bedoeld was en ook ons, zo’n warm hart heeft toegedragen. Heel erg bedankt daarvoor!

Dit project en make-over is mede mogelijk gemaakt door:


Kringloopwarenhuis het Goed Enschede
Stichting kringloopbedrijf de Beurs Oldenzaal
Van Gils woonboulevard
Van Mook Schilderwerken
Hubo bouwmarkt Losser
Progeto BV
Straatman Maaklaardij


En natuurlijk wil ik natuurlijk het topteam ontzettend bedanken!


Kim Dijkshoorn en Mark Horstman
Ajan en Cindy Reuvers
Joyce Nijenhuis
Maaike Roelink en Kevin Lette
Ruben Dijk
En mijn lieve man Sander Reuvers

Categorieën: Blog

×