5 x tips voor een knusse slaapkamer

Echt koud is het deze winter nog niet geweest. Maar dat gaat veranderen de komende week. Dan is het fijn om tijdens deze koude winterse dagen lekker weg te kruipen onder een stapel heerlijke zachte dekens in een extra knusse en sfeervolle slaapkamer. Maar hoe zorg je nou voor een warme en knusse slaapkamer?

Gebruik tinten die doen denken aan de zonsopkomst of ondergang. Ik heb de slaapkamer omgetoverd tot een van de fijnste en warmste plekken in huis. Met tinten die doen denken aan de zonsopkomst of ondergang om heerlijk in weg te dromen. Ik koos hiervoor een kleurenpalet met warme terra tinten. Een mix van warme ton sur ton tinten om een rijk geheel neer te zetten.


Gebruik kleur die je gemoedstoestand kan beïnvloeden. Omdat kleur je gemoedstoestand kan beïnvloeden of fysiek, emotioneel en spiritueel niveau kun je hier bewuster gebruik van maken als je weet wat kleuren voor je kunnen betekenen. Ze hebben allemaal hun eigen kracht.

Geel: voor energie, vrolijkheid, uitbundigheid en wilskracht, stimuleren van creativiteit. Verbanden leggen, oplossing en zeer ruimdenkend.
Geel geeft je de kracht om te stralen en helpt bij concentratie.
Oranje: vrolijk, levendig en humor.
Paars: kleur van geloof, hoop en liefde. Paars staat voor kalmerend en creatief stimulerend. De kleur wordt veelal geassocieerd met luxe, stijl en rijkdom.

Voor de kleur achter het bed koos ik Marsala en Dry terra van Pure & Original


Slaap lekker onder een flanellen dekbedovertrek.
Flanel voelt lekker zacht, licht en wollig aan en houdt de warmte vast. Deze fijne eigenschappen komt door de manier van hoe het stof geweven wordt.
Na het weven wordt de stof een beetje geruwd waardoor er tussen de opgeruwde vezels een laagje lucht blijft staan. Dit zorgt voor isolatie. De stof neemt meteen je lichaamstemperatuur aan. Niet te warm of te koud dus…
Ik koos het dekbedovertrek van Hechett & Lane Alys Flanel. Gekocht bij vtwonen by fonq. 100% biologisch geruwde flanel-katoen in de kleur lila.
Deze past precies in het kleurenpalet dat ik uitzocht.


Een Plaid
Ik koos voor een plaid met een effen design in één van de kleuren van het dekbed voor een rustig totaalbeeld. En zo blend het mooi met de rest van de slaapkamer.


Een kleed op de koude vloer.
Een vloerkleer is een hele fijne toevoeging om warmte in je slaapkamer te brengen en krijgt hierdoor meer sfeer en uitstraling. Ga voor een lekker warm wollen of een zacht hoogpolig vloerkleed. Heerlijk je blote voeten op het warme wol! Daarnaast is het ontzettend duurzaam en goed schoon te houden.


Als de feestdagen voorbij zijn verlang ik al stiekem weer naar het voorjaar. Maar goed….dat duurt nog even. Ik wordt er altijd blij van als na 19 december de dagen elke dag weer ietsje langer worden. Ondanks dat de zon zich nog niet veel laat zien schijnt ie voor mij elke dag! Ik sta er mee op en ga er mee naar bed! En in combinatie met de wake-up Light van Philips wordt ik op een natuurlijke manier wakker en geniet ik van de zonsopkomst. Heerlijk om zo mijn dag te beginnen en…

Follow de sun!

Categorieën: Blog

×